reviews.

Tokyo Ghoul

5. ledna 2015 v 20:56 | pal

název: Tokyo Ghoul | 東京喰種-トーキョーグール-
autor: Sui Ishida | Pierrot
žánr: seinen, akce, horor, nadpřirozeno
manga: 14 svazků | 2011 - 2014
anime: 12 epizod | 2014

Ulicemi Tokya se potulují ghúlové, ve vzduchu visí napětí a vyplýtvaný potenciál a my máme jedinečnou příležitost sledovat jejich životy plné vnitřního rozporu. Další kousek z kontroverzní série recenzí s názvem "Pal kritizuje populární anime" - tentokráte jsem si vzala na mušku jeden z mnoha hitů léta 2014.

OFF

30. listopadu 2014 v 20:29 | pal
OFF (A Nice Game For Cute Children) | indie, rpg, cerebův syndrom
autor: Mortis Ghost


V rámci léčení rýmičky se mi dostalo trochy volného času, který jsem se - po poměrně dlouhé době - rozhodla věnovat hraní. Play OFF, they said. It'll be fun, they said. A hádejte, co.

Gekkan Shoujo Nozaki-kun

29. října 2014 v 18:45 | pal

název: Gekkan Shoujo Nozaki-kun | 月刊少女野崎くん
autor: Tsubaki Izumi | Dogakobo
žánr: shoujo, komedie, romance, vyšší střední
manga: vychází | 2011 - ?
anime: 12 epizod | 2014

Letní anime sezóna byla plná příjemných překvapení. A tohle je to nejlepší z nich.

Barakamon

11. října 2014 v 21:06 | pal

název: Barakamon | ばらかもん
autor: Yoshino Satsuki | Kinema Citrus
žánr: slice of life, komedie
manga: vychází | 2009 - ?
anime: 12 epizod | 2014
+ krátké speciály Barakamon: Mijikamon: 13 epizod | 2014

Letní sezóna 2014 byla plná příjemných překvapení a Barakamon je - alespoň pro mě - jedním z nich.

Kuroshitsuji: Book of Circus

26. září 2014 v 21:03 | pal

název: Kuroshitsuji: Book of Circus | 黒執事 Book of Circus
autor: Toboso Yana | A-1 Pictures
žánr: shonen, komedie, fantasy, fanservis
manga: vychází | 2006 - ?
anime: 3. série | 10 dílů | 2014

Po čtyřleté odmlce se fanouškům - dnes již poněkud nechvalně proslulého - Kuroshitsuji konečně dostalo pokračování. Book of Circus k všeobecnému nadšení čerpá z mangy a dějové zapadá kamsi do poloviny původní série. Byť jsem byla ohledně jeho kvalit poněkud skeptická, nemohla jsem si něco podobného odříct a s takřka nulovými očekáváními jsem se pustila do sledování. Podzimní sezóna se blíží ke konci, poslední epizoda byla odvysílána a myslím si, že stojí za to sepsat krátké shrnutí.

Shusterman Neal: Unwind

9. září 2014 v 19:24 | pal

název: Unwind
autor: Shusterman Neal
žánr: young adult, science fiction, dystopie, biopunk
počet stran: 335
vydáno: Simon & Schuster | 2007

Dystopií se v posledních letech rojí více, než je zdrávo, a je těžké najít v té kupě kvalitní čtení. Ale myslím, že v tomhle případě jsem vedle nesáhla. Unwind představuje exkurzi do světa, kde mohou být děti beztrestně rozebrány a využity pro lékařské účely. Samozřejmě, nekteré z nich se proti tomu rozhodnout bojovat. A některým se to možná i povede.


Samurai Champloo

19. srpna 2014 v 13:55 | pal

název: SAMURAI CHAMPLOO | サムライチャンプルー
autor: Watanabe Shinichiro | Manglobe
žánr: shonen, akce, komedie, samurajové
manga: 2 svazky | 2004
anime: 26 epizod | 2004 - 2005

Jedna z klasik, kterou jsem měla to štěstí zhlédnout teprve nedávno. Očekávání jsem měla všelijaká, ale všechna byla hravě předčena. Příběh, hudba, charaktery, kresba a na rok 2004 až neuvěřitelně plynulá a jemná animace s nějakou tou akcí, humorem i dojemnými chvilkami. Vše, co byste si od anime o samurajích mohli přát a ještě něco navíc.

Campbell, Alan: Scar Night

30. července 2014 v 19:30 | pal
Scar Night | Zjizvená noc | urban fantasy
autor: Alan Campbell | počet stran: cca 420 | Bantam Spectra 2006


Urban fantasy odehrávající se v prohnilém městě zavěšeném nad propastí. Vcelku uspokojivý začátek trilogie, který jsem četla zhruba před rokem a zaslouží si menší propagaci.

Yowamushi Pedal

13. července 2014 v 16:33 | pal

název: Yowamushi Pedal | 弱虫ペダル
autor: Watanabe Wataru | TMS/8PAN
žánr: shonen, sportovní
manga: vychází | 2007 - ?
anime: 38 epizod | 2013 - 2014
+ speciál YP: Special Ride (1 epizoda, 2013)

První sezóna Yowamushi Pedal aneb Koukejte, děti, takhle se má dělat správné sportovní anime. Cyklisti mě přesvědčili o tom, že sportovní anime se dá udělat i kvalitně; příběh o hledání přátelství a lásce ke sportu s trochou vtipu a té - pro sportovní shoneny již typické - anime přiteplenosti.


Kuroko no Basket { I + II }

22. června 2014 v 19:31 | pal

název: Kuroko no Basket | 黒子のバスケ
autor: Tadatoshi Fujimaki | Production I. G.
žánr: shonen, sportovní
manga: 30 svazků | 2008 - 2014
anime: 25 epizod | 2012
+ Kuroko no Basket 2nd Season: 25 epizod | 2013 - 2014
+ celá řada speciálů

Když jsem příběhy basketbalistů s duhovými vlasy a nadpřirozenými schopnostmi strávila několik desítek epizod, došlo mi, že by bylo příhodné všechen ten čas nějak zúročit. Třeba napsáním recenze. Dámy a pánové, první a druhá série Kurokova basketbalu.

(Bylo by to jasné i bez duhy.)
 
 

Reklama